Afterglow

Afterglow is a permanent installation in a three-story lobby space of the Student Experience Center (SEC), a new building on the campus of Oregon State University. It consists of a central ceiling piece and a continuous surface that wraps the stair baluster and selected adjacent walls and ceilings. It is composed of just under 2000 powder-coated strips of custom fabricated aluminum.

The project's namesake comes from the atmospheric phenomenon that occurs daily around twilight: the orb of the sun has all but disappeared and the particles in the sky refract its warm rosy glow.

project info:

Public Art competition winner / interior / 2015

project credits:

principal: Ramiro Diaz-Granados in collaboration w/ Matthew Au

design team:

Ramiro Diaz-Granados, Matthew Au

design development team:

Ramiro Diaz-Granados, Matthew Au, Shaun Rumph

fabrication team:

Matthew Au, Ramiro Diaz-Granados, Scott Starr, Shaun Rumph, Matthew Pugh, Patrick Canavan 

Installation team:

Matthew Au, Ramiro Diaz-Granados, Scott Starr, Shaun Rumph, Alice Marshall, Jon Partlow

structural engineer:

Equilibrium Engineers, Lake Oswego, Oregon